Pensia alimentară pentru copil minor

Noi părinții suntem despărțiți nu și divorțați.Vreau să deschid proces pentru pensia alimentară copil minor. Dacă depun dosarul pt pensia alimentara trebuie să depun și pentru divorț?? Eu încă nu aș vrea să divorțez cu speranța că soțul meu o să lase obiceiurile proaste.Dar până atunci aș vrea să plătească pentru copilul meu pensia.

  • Имя: Аноним
  • Дата: 2019-12-14
  • 3

ОТВЕТЫ ПАРА-ЮРИСТОВ (3)

Șchiopu Veronica

Дата: 2019-12-17

Buna seara, Indubitabil dvs puteti cere tatalui copilului pensie de intretinere a copilului pana la atingerea de catre copil a majoratului. Pentru aceasta, daca tatal copilului este de acord sa plateasca va prezentati la notar intocmind in acest sens un contract. Daca tatal copilului refuza sa achite pensie de intretinere, aveti dreptul de a depune o cerere de chemare in judecata privind incasarea pensiei de intretinere a copilului minor.

Șchiopu Veronica

Дата: 2019-12-17

dacă tatăl refuză să participe la întreţinerea copilului benevol, Dvs. trebuie să vă adresaţi în instanţa de judecată şi să depuneţi o cerere cu privire la încasarea pensiei de întreţinere. Cererea cu privire la încasarea pensiei de întreţinere a copilului se poate înainta instanţei de judecată de la domiciliul persoanei ce datorează întreţinerea (tatăl) sau la domciliul persoanei care se adresează instanței. Persoanele care se adresează instanţei de judecată cu cereri privind plata pensiei de întreţinere sunt scutite de taxa de stat. Pentru înaintarea cererii Dvs. aveţi nevoie de serviciile unui avocat, în acest sens vă puteţi adresa Oficiului Teritorial al Consiliului Naţional Pentru Asistanţa Juridică Garntată de Stat, care va desemna un avocat achitat de stat.

CHIRNICNII Viorica

Дата: 2019-12-18

Buna ziua. Pentru a solicita pensie de intretinere nu este neaparat sa depuneti cerere si de desfacere a casatoriei. Cum a scris si colega mea aveti de ales, sau mergeti ambii la notar si faceti un contract prin care se stabileste cuantumul pensiei de intretinere, sau mergeti in instanta de judecata...