11 June 2019

Comunicat de Presă: ANPM și CNAJGS au lansat Campania de promovare a serviciilor de asistență juridică primară

Comunicat de Presă

 ANPM și CNAJGS au lansat Campania de promovare a serviciilor de asistență juridică primară

25 mai 2019

Asociația Națională a Para Juriștilor din Moldova (ANPM) și Consiliul Național pentru Asistență Juridică Garantată de Stat (CNAJGS) au lansat campania de promovare a serviciilor de asistență juridică primară.

          ANPM și CNAJGS au lansat Campania de promovare a serviciilor de asistență juridică primară la nivel local. Astfel, factori de decizie și actori locali din cel puțin 10 raioane ale Republicii Moldova vor fi informați cu privire la serviciile de asistență juridică primară.

         Scopul Campaniei este de a promova și de a comunica factorilor de decizie și actorilor locali din raioanele țării despre serviciile de asistență juridică primară, beneficiile serviciilor prestate de către para-juriști și de a împărtăși din experiența deja achiziționată de către cei 52 de para-juriști care activează în 50 de localități ale Republicii Moldova. 

         ANPM și CNAJGS intenționează să desfășoare  campania de promovare în cel puțin 10 raioane. În acest sens, au fost expediate demersuri către 18 raioane. Prima întâlnire la nivel local s-a desfășurat la Dubăsari și a fost găzduită de Consiliului raional Dubăsari. La ședința informativă de la Dubăsari au participat primarii unităților administrativ-teritoriale, șefii serviciilor publice descentralizate și desconcentrate, președinții organizațiilor neguvernamentale, alte persoane interesate de serviciile de asistență juridică primară garantată de stat și abilitarea juridică a populației.

          În cadrul Campaniei de promovare,care se va desfășura până la finele anului 2019, actorii sociali din cel puțin de 10 raioane ale țării vor fi informați despre aportul serviciilor para-juriștilor.

Notă*

ANPM este organizația neguvernamentală și apolitică a para-juriștilor din Moldova. Urmărim abilitarea oamenilor cu cunoștințe juridice de bază în mod confidențial prin rețeaua de para-juriști comunitari competenți, într-un cadru legislativ clar, predictibil și orientat pe interesele și dezvoltarea oamenilor. Mai multe informații despre organizație puteți accesa pe www.parajurist.md. 

CNAJGS este principalul organ de administrare a sistemului de acordare a asistenţei juridice garantate de stat. Mai multe informații cu privire la activitatea Consiliului puteți accesa pe www.cnajgs.md.

Persoană de contact:

Violetta ODAGIU, Director executiv ANPM

Tel.: 068686472, E-mail:violettaodagiu@gmail.com

HAI SĂ ȚINEM LEGĂTURA!
Completează formularul pentru a afla noutățile noastre.

datele sunt protejate și nu se transmit persoanelor terțe. Vezi condițiile generale