Pensia de întreținere a copilului minor

Bună seara... poate că fosta soție să anuleze pensia pentru întreținerea copilului minor de la fostul soț, deoarece s-a ajuns la un acord între părți,adică să fie scos de la plata pensiei date...și daca da,atunci cum se face aceasta

  • Nume: Anonim
  • Data: 2020-04-29
  • 2

RĂSPUNSURILE PARAJURIȘTILOR (2)

Macari Tamara

Data: 2020-05-04

Buna ziuz. Potrivit articolului 78 din Legea familiei, măsurile și hotărârile judecătorești referitoare la cererile privind pensia de întreținere pot fi revizuite dacă împrejurările se schimbă. Cu excepția pensiei de întreținere pentru copilul minor [în conformitate cu articolul 163 alineatul (2) din Codul de procedură civilă], deciziile de acordare a pensiei de întreținere pot fi modificate sau anulate numai la cerere. În cazul în care pensia de întreținere pentru un copil minor este anulată sau diminuată retroactiv pentru o anumită perioadă din trecut, sumele cheltuite nu sunt restituite. În cazul în care împrejurările se schimbă, costul vieții este întotdeauna luat în considerare.

Macari Tamara

Data: 2020-05-04

Va adresati la executorul judecatoresc, care se ocupa de cazul dumneavoastre, informatil despre motivul refuzului, la care executorul va cere sa indepliniti o cerere de refuz a pensiei alimentare. La care tatal achita doar diferenta, sau serviciul executoresc,pina la momentul de fata.