Concediu de îngrijire a copilului

Buna ziua ,mă numesc Doina ,activez la DGLC ,Soroca în legătură cu pandemia am scris cerere de ani acorda concediu de îngrijire a copilului pina la virsta de 4 ani,copilul are 3 ani și 4 luni,ceea ce mi sa refuzat motivindumi că trebuie să lucrez încă 2 săptămâni pentru a achita zilele care trebuie lucrate simbata ( înlocuite celor nelucrate pe timp de pandemie) altfel trebuie să întorc banii achitați pe timpul pandemiei ,spuneți va rog cum trebuie sa procedez in situația dată?

  • Nume: Doina Cebotari
  • Data: 2020-06-17
  • 2

RĂSPUNSURILE PARAJURIȘTILOR (2)

Macari Tamara

Data: 2020-06-18

Bună ziua, conform Codului Muncii din RM, art.126 (1), pe lângă concediu de maternitate și concediu parțial plătit de îngrijire a copilului până la 3 ani, în baza unei cereri scrise mamelor li mai oferă un concediu suplimentar neplătit pentru îngrijirea copilului în vârstă de la 3 la 4 ani cu menținerea locului de muncă. Deci, teoretic, dvs puteți să vă adresați cu o cerere scrisă către angajator și să stați acasă cu copilul 4 ani de zile, iar angajatorul este obligat să vă păstreze locul de muncă.Dacă angajatorul nu este de acord, ar trebui să aveți cel puțin 14 zile calendaristice de concediu nefolosit, pentru a putea pleca fără a lucra cele 14 zile. În cerere faceți trimitere la art. 119 alin. 2 din Codul muncii cu încetarea ulterioara a contractului de munca în baza cererii de demisie depusa deja. Termenul de preaviz de 14 zile este acordat angajatorului pentru a găsi o persoană pentru postul eliberat.

Macari Tamara

Data: 2020-06-18

Nu luați în considerație art. 119 alin. 2 din Codul muncii cu încetarea ulterioara a contractului de munca /este o greșeală, deoarece dvs nu ați scris cerere de demisie, dar cerere pentru concediu neplătit p/u îngrijirea copilului pînă la 4 ani.