Schimbarea numelui dupa sot

Buna ziua. Dorim sa schimbam numele sotiei si copilului dupa sot(tata copilului). Avind certificatul de casatorie cu nume diferit, care ar fi procedura sa schimbam toate documentele cu numele sotului, daca sintem in strainatate? Multumim

  • Nume: Viorel
  • Data: 2020-08-30
  • 2

RĂSPUNSURILE PARAJURIȘTILOR (2)

Șchiopu Veronica

Data: 2020-09-01

Cererea privind schimbarea numelui şi/sau prenumelui se depune personal: la Oficiul stare civilă în a cărui rază teritorială sunteţi domiciliat; în cazul în care domiciliaţi în străinătate şi sunteţi în imposibilitate de a vă prezenta personal pentru depunerea cererii de schimbare numelui şi/sau prenumelui, executarea cererii poate avea loc la prezentarea procurii perfectate în străinătate. Documentele eliberate de către organele competente ale ţărilor străine, în conformitate cu legile ţărilor respective, sunt recunoscute valabile în Republica Moldova, dacă sunt supralegalizate/apostilate şi traduse în modul stabilit, şi dacă tratatele internaţionale la care Republica Moldova este parte. 2. Examinarea cererii: La examinarea cererii Dvs., Oficiul stare civilă/Misiunea diplomatică/Oficiul consular organizează dosarul, întocmeşte concluzia privind schimbarea numelui şi/sau prenumelui, cu expedierea ulterioară a acesteia spre aprobare Serviciului Stare Civilă (termenul aprobării este de 15 zile lucrătoare, exceptîndu-se termenul de transmitere poştală).

CHIRNICNII Viorica

Data: 2020-09-01

Buna ziua. Numele şi/sau prenumele pot fi schimbate pe cale administrativă, prin întocmirea concluziei de către oficiul stare civilă şi aprobarea acestuia de către Serviciul Stare Civilă. Printre motivele de schimbare a numelui se numara si dorinţa persoanei de a avea acelaşi nume de familie cu cel al soţului sau să alăture la numele său numele soţului, în cazul când nu a făcut-o la căsătorie. Cererea privind schimbarea numelui şi/sau prenumelui se depune personal: • la Oficiul stare civilă în a cărui rază teritorială sunteţi domiciliat; • în cazul în care domiciliaţi în străinătate şi sunteţi în imposibilitate de a vă prezenta personal pentru depunerea cererii de schimbare numelui şi/sau prenumelui, executarea cererii poate avea loc la prezentarea procurii perfectate în străinătate. Documentele eliberate de către organele competente ale ţărilor străine, în conformitate cu legile ţărilor respective, sunt recunoscute valabile în Republica Moldova, dacă sunt supralegalizate/apostilate şi traduse în modul stabilit, şi dacă tratatele internaţionale la care Republica Moldova este parte.