Divortul

Dacă soțul în timpul căsătoriei. A făcut o recipisa de datorie prin avocat.care și este problema divorțului. Eu ca soție...nu trebuie să întorc și eu banii.eu nici nu am știut de acești bani.a fost amăgit.

  • Nume: Liliana Gavrilas
  • Data: 2021-01-09
  • 2

RĂSPUNSURILE PARAJURIȘTILOR (2)

CHIRNICNII Viorica

Data: 2021-01-11

Buna ziua. Conform art. 24 al. (2) din Codul Familiei, soţii răspund cu întreg patrimoniul lor pentru obligaţii care au fost asumate în interesul familiei, fie şi numai de unul din ei. Totodată, la împărţirea proprietăţii în devălmăşie a soţilor, datoriile comune se împart între ei proporţional cotelor-părţi ce le-au fost repartizate. Deci, daca nu dovediti in instanta de judecata ca nu ati beneficiat de acesti bani si ca ei nu au fost folositi in interesul familiei atunci ve-ti fi nevoita sa rambursati 1/2 din datorie.

Baciu Nadejda

Data: 2021-01-11

Salut doamna Liliana, in cazul dumneavoastre este bine sa cunoasteti..că, în caz de partaj, soţii împart nu numai bunurile pe care le au, ci răspund împreună şi de datoriile făcute. Dacă, de exemplu, în timpul căsătoriei, soţii au luat un împrumut bancar sau au luat bani cu împrumut de la o rudă, prieten etc., trebuie să stingă această datorie împreună (în mod normal, câte jumătate fiecare). Totodată, dacă soţii au avut „economii” depuse la bancă pe numele doar unuia dintre ei, asta nu înseamnă că titularul contului (pe numele cui sunt puşi banii) este şi proprietarul lor. După regula generală, această sumă de bani este împărţită egal de către soţi.