CRÎȘMARU Iulian
Data: 2020-11-10
E complicat de dat un sfat în aceste situaţii şi în majoritatea cazurilor rămîn nesoluţionate.
Ştiţi cum e, persoanele în etate sunt o categorie aparte de vecini, dar asta oricum nu le dă dreptul să procedeze în acest mod. Totodată, fiecare poate dispunde de proprietatea sa în modul în care consideră, fără a încălca legislaţia în vigoare,
În cazul în care aveţi înregistrate deja dispoziţiile organului constatator (în cazul în care a fost apelat serviciul 112 la sigur sunt) că de mai multe ori aţi fost învinuită pe nedrepr de comitarea unor anumite fapte care în urma verificărilor nu s-au adeverit şi respectiv au fost false nu trebuie să demonstraţi nimănui nimic. O dată ce nu aţi fost sancţionată respectiv nu aţi comis nici o faptă de care aţi fost învinuită.
Respectiv ar trebui să le explicaţi acestor bătrîni acest lucru.
În caz că nu o să găsiţi limbă comună, desigur ar trebui cumva să vă apăraţi drepturil d-voastră, iar pentru a demonstra nevinovăţia o suluţie ar fi depunerea unei plîngeri la poliţie sau procuratură în baza Art. 70, calomnia, adică răspîndirea cu bună ştiinţă a unor informaţii mincinoase ce defăimează o altă persoană, care se sancţionează cu amendă de la 48 la 72 de unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 20 la 60 de ore.
Desigur, pentru persoanele în vîrstă şi cu venituri mici aplicarea unei amenzi cam măricele, poate chiar mari pentru ei sau a muncii neremunerate constituie o povară în plus, dar asta poate ar fi o soluţie pentru a le mai tăia din elan şi ai face mai responsabili, oricum decizia vă aparţine.