intrebar

ce pot sa patesc daca am lovit un pilon de lumina si pilonul a cazut, eu nu am permis de conducere si am ascuns masina de la fata locului de unde sa întâmplat accidentul

  • Nume: Anonim
  • Data: 2020-11-15
  • 2

RĂSPUNSURILE PARAJURIȘTILOR (2)

Cojocari Cristina

Data: 2020-11-15

Buna Articolul 243. Părăsirea locului în care s-a produs accidentul rutier (1) Părăsirea de către persoana implicată în accident rutier a locului în care s-a produs accidentul ce a cauzat consecințele prevăzute la art. 242 alin. (1) - deteriorarea neînsemnată, dacă fapta nu constituie infracțiune se sancționează cu amendă de la 40 la 50 de unități convenționale (2000-2500 lei) sau cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 6 luni la 1 an, sau cu muncă neremunerată în folosul comunității pe o durată de la 20 la 40 de ore, sau cu arest contravențional pe un termen de la 7 la 10 zile. Persoanele care conduc un autoturism pe drumurile publice fără a avea permis de conducere riscă a fi sancționate cu amenzi de pînă la 2 000 de lei. Iar, cei care vor preda benevol conducerea vehiculelor persoanei care nu posedă permis de conducere, pe lîngă amendă, vor suporta sancțiuni sub formă de 3 puncte de penalizare.

CRÎȘMARU Iulian

Data: 2020-11-17

În acest caz au fost comise mai multe abateri de la legislaţia în vigoare şi anume: 1. Încălcarea regulilor de circulaţie rutieră soldată cu deteriorarea considerabilă a instalaţiilor sau a altor bunuri. În cazul cînd vă aflaţi la conducerea unui vehicol şi din cauza încălcării regulelor de circulaţie ca afect pilonul a fost lovit şi a căzut se consideră deteriorare considerabilă a acestuia şi se sancţionează în conformmitate cu prevederile Art. 242 alin. (2) din Cod Nr. 218 din 24-10-2008 cod Contravenţional al Republicii Moldova, care prevede că încălcarea de către conducătorul de vehicul a regulilor de circulaţie rutieră soldată cu deteriorarea considerabilă a instalaţiilor sau a altor bunuri se sancţionează cu amendă de la 24 la 30 de unităţi convenţionale cu aplicarea a 6 puncte de penalizare. 2. Părăsirea de către persoana implicată în accident rutier a locului în care s-a produs accidentul ce a cauzat consecinţele. Părăsirea de către persoana implicată în accident rutier a locului în care s-a produs accidentul ce a cauzat consecinţele prevăzute la art.242 alin.(2), dacă fapta nu constituie infracţiune, cu excepția accidentului rutier documentat prin procedura de constatare amiabilă a accidentului, prevăzută de Legea nr. 414/2006 cu privire la asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru pagube produse de autovehicule, se sancţionează cu amendă de la 50 la 100 de unităţi convenţionale sau cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 1 la 2 ani, sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de la 40 la 60 de ore, sau cu arest contravenţional pe un termen de la 10 la 15 zile. 3. Conducerea automobilului fără permis de conducere. În conformitate cu prevederile Art. 231 alin. (2) Cod Contravenţional, conducerea vehiculului fără permis de conducere sau dovada înlocuitoare, cu drept de circulație, a permisului (cu excepţia conducerii în cazul instruirii, în prezenţa instructorului) sau conducerea în decursul termenului de aplicare a măsurii de siguranţă privind ridicarea provizorie a permisului de conducere a mijloacelor de transport se sancţionează cu amendă de la 30 la 60 de unităţi convenţionale. 4. În cazul în care automobilul implicat în accidentul respectiv nu este înmatriculat pe numele d-voastră, sancţiune riscă şi proprietarul de jure al automobilului. În conformitate cu prevederile Art. 231 alin. (4) Cod Contravenţional, predarea conducerii vehiculului către o persoană care nu are permis de conducere sau dovada înlocuitoare, cu drept de circulație, a permisului (cu excepţia instruirii, în prezenţa instructorului), care este privată de dreptul de a conduce vehicule sau care are permis de conducere de o categorie necorespunzătoare se sancţionează cu amendă de la 60 la 90 de unităţi convenţionale. 5. Totodată, veţi fi obligat să restituiţi valoarea tuturor cheltuielilor care au fost efectuate în vederea restabilirii bunurilor deteriorate.