Constructie

Buna ziua. Traesc la Gratiesti. In vecinate de gardul nostru vor sa construiasca o casa pentru 7 familii cu 3 nivele (asa se zice ). La citi metri de gard ei au dreptul sa construiasca casa ,ca dupa cum sa sapat ,ei vin mai lingă gard. Dupa lege...vrem sa stim. Multumesc

  • Nume: Ana Telea
  • Data: 2021-04-15
  • 2

RĂSPUNSURILE PARAJURIȘTILOR (2)

OLTEANU Viorica

Data: 2021-04-21

Articolul 379. Atentarea inadmisibilă din Codul civil RM, (1) Proprietarul poate cere interzicerea ridicării sau exploatării unor construcţii sau instalaţii despre care se poate afirma cu certitudine că prezenţa şi utilizarea lor atentează în mod inadmisibil asupra terenului său. (2) Dacă construcţia sau instalaţia a fost ridicată respectîndu-se distanţa de la hotar stabilită de lege, demolarea sau interzicerea exploatării acestora poate fi cerută doar în cazul în care afectarea inadmisibilă s-a produs în mod evident Articolul 389. Distanţa pentru construcţii, lucrări şi plantaţii (1) Orice construcție, lucrare sau plantație se poate face de către proprietarul terenului numai cu respectarea unei distanțe minime de 60 de cm față de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau regulamentul de urbanism, astfel încît să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin.

Zugravu Maria

Data: 2021-04-21

Vecinii , pentru a construi casa au nevoie să perfecteze Schiță de proiect efectuată de proiectant , să primească Certificat de Urbanizm pentru proiectare, să perfecteze Proiect (de proiectant), să primească Autorizaţia de construire de la Primărie... În actele date este indicat ce regim trebuie respectat. Şi anume ce distanţă să respecte...Sînteţi în drept să solicitați ca Primăria să verifice documentația de proiect și să vă comunice.