Neachitarea salariului

Am demisionat cu ceva timp in urma, am muncit cele 2 saptamini dupa cum prevede Codul Muncii, insa deja de 2 saptamini fostul angajator nu doreste sa-mi achite salariul...Care ar fi procedura legala de a-l obtine? O somatie..ceva?

  • Имя: Nadea
  • Дата: 2019-03-11
  • 2

ОТВЕТЫ ПАРА-ЮРИСТОВ (2)

CHIRNICNII Viorica

Дата: 2019-03-20

Buna ziua. Conform Codului Muncii art. 85 dupa incetarea lucrului salariatului angajatorul este obligat să efectueze achitarea deplină a drepturilor salariale ce i se cuvin salariatului şi să-i elibereze documentele de activitatea acestuia în unitate. In cazul dvs vă adresati cu o cerere simpla către angajator prin care solicitati eliberarea salariului si carnetului de muncă ( în caz ca este la angajator). Dacă răspunsul e negativ, dar nu este nici un răspuns sunteti în drept să vă adresați la Inspectoratul de Stat al Muncii. Daca apar intrebari cu scrierea adresarii catre ISM ne puteti contacta. Succese!

CHIRNICNII Viorica

Дата: 2019-03-20

Buna ziua. Conform Codului Muncii art. 85 dupa incetarea lucrului salariatului angajatorul este obligat să efectueze achitarea deplină a drepturilor salariale ce i se cuvin salariatului şi să-i elibereze documentele de activitatea acestuia în unitate. In cazul dvs vă adresati cu o cerere simpla către angajator prin care solicitati eliberarea salariului si carnetului de muncă ( în caz ca este la angajator). Dacă răspunsul e negativ, sau nu este nici un răspuns sunteti în drept să vă adresați la Inspectoratul de Stat al Muncii. Daca apar intrebari cu scrierea adresarii catre ISM ne puteti contacta. Succese!