Ваш ответ здесь!

У вас есть вопрос, на который вы не можете найти ответ? Не знаете, куда обратиться?

Вопросы
Ответы

Подробнее
Mostenire casa copil

Tatal meu, are un copil facut in afara casatoriei, dupa un timp a divortat de mama. Dupa divort femeia (amanta) cu care a facut copilul in timp ce era casatorit cu mama pretinde la jumatate de casa mostenire pentru acel copil. Poate acea femeie (amanta) pretinde la jumatate de casa daca copilul a fost facut in timp ce el era casatorit cu mama si cu amanta asa si nu s-a mai casatorit?

  • Имя: A Tofan
  • Дата: 2019-01-29
  • 2

ОТВЕТЫ ПАРА-ЮРИСТОВ (2)

CECHINĂ Ruslan

Дата: 2019-01-30

Buna ziua, Copiii nascuti in afara casatorie pot pretinde la mostenire cu conditia ca vor dovedi legal ca sunt copii celui ce a lasat mostenire. Dovada ca sunt copiii celui decedat este certificatul de nastere, adica in certificatul de nastere trebuie sa fie inscris numele tatului dumneavoastra. Ce tine de parte din mostenire care poate sa o pretinda este in dependenta de numarul de mostenitori legali, adica daca mama dumneavoastra este in viata, dumeneavoastra si copilul tatei din afara casatoriei sunteti toti in aceeasi clasa de mostenitori respectiv casa se va imparti la trei. Deci, copilul tatei din afara casatoriei poate pretinde la mostenire daca dovedeste legatura de rudenie si va putea pretinde la o parte din casa in dependenta de numarul de mostenitori.

CHIRNICNII Viorica

Дата: 2019-02-01

Buna ziua. La cele mentionate de colegul meu vreau sa adaug ca mama dvs nu este mostenitor, conform Cod civil art. 1457: Soțul supraviețuitor este exclus de la moștenire dacă, la data deschiderii moștenirii: a) cel care a lăsat moștenirea a depus o acțiune de divorț, a recunoscut acțiunea de divorț depusă de celălalt soț sau a depus cerere de divorț conform legii.