Donatia poate fi anulata?

Buna ziua. Matusa soțului a donat casa ei soțului meu acum 5 ani. Acum ea doreste să anuleze donația și să facă donație pe fiul nostru de 11 ani, deoarece soțul alungă copiii din casă. Este posibil de anulat donația și de făcut alta? Sau mai bine testament?

  • Nume: Anonim
  • Data: 2019-05-13
  • 2

RĂSPUNSURILE PARAJURIȘTILOR (2)

BEȚIȘOR Lucia

Data: 2019-05-17

Bună ziua conform Codului Civil puteți modifica donația prin art. 8381 -8386 care reglementează revocarea donației. Sunt reglementate cazurile când se poate revoca donația: a) din motiv de ingratitudine a donatarului (art. 8384); b) din motiv de stare de nevoie a donatorului (art. 8385); c) există alte moment decisive care au stat la baza încheierii contractului (boala fatală a donatorului, intenţia de căsătorie sau căsătoria donatarului, relaţia de căsătorie dintre donator şi donatar etc.) şi care s-au schimbat esenţial după încheierea contractului (art. 8386). Dvs trebuie sa va adresați în instanța de judecata.

CHIRNICNII Viorica

Data: 2019-05-17

Buna ziua. Vreau sa adaug la cele menționate de colega mea, în toate cazurile de revocare a donației indicate în lege, este nevoie de argumentare, deoarece se merge prin instanta de judecata. In cazul dvs , s-ar putea cere revocarea donatiei pe motiv de ingratitudine. Pentru aceasta este nevoie de dovedit că sotul dvs este agresiv fata de dvs si mătușa dvs. Drept dovada ar fi adresările la poliție (în scris), hotărâri de judecată cu privire la violenta (ordonantă de protecție, ordin de restricție). Fără acestea aveți șanse minime să obțineți revocarea donației. Succese!