Decăderea din drepturi părintești

Buna ziua, care este procedura decăderii din drepturi părintești a mamei bolnava mintal gradul 2de invaliditate?

  • Имя: Аноним
  • Дата: 2019-12-16
  • 3

ОТВЕТЫ ПАРА-ЮРИСТОВ (3)

Șchiopu Veronica

Дата: 2019-12-17

Bună ziua depinde cine dorește și care sunt motivele pentru decădere din drepturile părintești , decăderea din drepturile părintești se face prin instanța de judecată.

CHIRNICNII Viorica

Дата: 2019-12-18

Buna ziua. Decaderea din drepturi părintești se face în cazul în care părinții nu-și îndeplinesc obligatiile părintești: copiii sunt neglijați, aflarea copiilor împreună cu părinții pune în pericol, sănătatea și viața copiilor... Faptul că mama are probleme de sănătate nu este un motiv sa fie decazută din drepturi părintești. Totul se face in interesul superior al copilului.

MĂRCUȚĂ Lilia

Дата: 2019-12-22

Buna ziua. Faptul ca cinevea afirma ca este bolnava mintal, nu este un motiv de decadere din drepturi parintesti. Dar pentru ca aceasta sa fie temei pentru decaderea din drepturi parintesti trebuie instanta de judecata sa constate acest fapt. Va adresati in instanta de judecata cu cererere pentru ca persoana sa fie declarata incapabila, in baza la aceasta va fi posibila institurea formei de protectie ,, tutela,, asupra copilului, sau va fi posibila adoptia acestui copil, in cazul ca nu este tata.