Scoaterea cota parte

Bina ziua 1)cum se calculeaza taxa de stat din pretul bunului imobil? 2)cum sa reziliezi un contract cu un avocat care deja a luat banii dar nu sunt satisfacuta de serviciile avocatului?care consecinte su t?

  • Nume: Lidia
  • Data: 2020-06-28
  • 2

RĂSPUNSURILE PARAJURIȘTILOR (2)

Șchiopu Veronica

Data: 2020-07-02

Bună ziua, 1) În lipsa valorii indicate în registrul bunurilor imobile se folosește prețul normativ al terenului, calculat conform Legii nr. 1308/1997 privind prețul normativ și modul de vînzare-cumpărare a pămîntului, iar pentru alte bunuri imobile – costul bunurilor imobile determinat conform art. 4 alin. (5) din Legea nr. 1056/2000 pentru punerea în aplicare a Titlului VI din Codul fiscal. Pentru înregistrarea domiciliului 50%,pentru autentificarea contractelor de înstrăinare a terenurilor (cu excepţia celor agricole implic în procesul de consolidare), a caselor de locuit, apartamentelor, garajelor şi a altor edificii şi construcţii: copiilor, soţului, părinţilor, fraţilor, surorilor, buneilor 0,1% din preţul contractului, dar nu mai puţ decît valoarea indicată în registrul bunurilor imobile altor persoane 0,5% din preţul contractului dar nu mai puţin decît valoarea indicată în registrul bunurilor imobile.

Șchiopu Veronica

Data: 2020-07-02

Vorbiti mai intai cu avocatul. Daca aveti procesele pe rol aveti dreptul de a depune la dosar o cerere prin care sa instiintati instanta despre reziliere. Rezilierea o discutati cu avocatul. Se poate incheia un act scris semnat de ambele parti contractante.Puteti renunta unilateral la contractele cu avocatul dvs. Adica doar prin vointa dvs , nu este necesar ca si avocatul sa fie de acord si sa semneze . Faceti un inscris prin care sa aduceti la cunostinta avocatului ca doriti sa reziliati unilateral contractul incheiate cu el ( le identificati clar , prin numar si data ) . Insa trebuie sa stiti ca renuntarea dvs. la contract, nu va scuteste de plata onorariului cuvenit pentru serviciile prestate pana in momentul renuntarii . Bafta !