Pot pleca din țara?

Am trei credite şi vreau să plec la muncă peste hotare(cu paşapor biometric) pentru a le achita ...e posibil ca bancile să aprobe? Şi pe lângă sunt inclusă ca parte vatămata intr-un proces de judecata...

  • Nume: Cigoreanu Tamara
  • Data: 2018-07-19
  • 2

RĂSPUNSURILE PARAJURIȘTILOR (2)

CHIRNICNII Viorica

Data: 2018-07-20

Buna ziua. Faptul ca aveti credite, sau chiar datorii la rambursarea acestora - nu constituie un temei pentru limitarea dreptului la iesirea din tara (libera circulatie). Doar instanta de judecata poate aplica asemenea interdictii, si asta poate avea loc doar daca creditorul v-a dat anterior in judecata pentru recuperarea datoriilor, a cistigat, a depus la executare silita, execuorul a intreprins TOATE masurile posibile ca sa incaseze datoria (din salariu, din vinderea bunurilor, etc.), si doar dupa asta executorul poate cere instantei sa aplice asa interdictie. Deci este o masura exceptionala si aplicabila ca ultim instrument pentru recuperarea datoriilor. Dreptul la libera circulatie este un drept fundamental, care deriva din dreptul la libertate. Este o chestiune grava si serioasa daca s-ar admite limitarea acestui drept pentru simplul fapt al existentei datoriilor. Succes!

UNCU Mihail

Data: 2018-07-25

Circulația în RM este liberă cît și în Europa conform legii interne a RM și a CEDO . NImeni nu poate fi limitat de așa drept , doar prin emiterea unei ordonanțe motivate a procurorului , sau prin hotărîrea instanței de judecată.