Dreptul de a vinde un bun imobil donat.

Dupa divort instanta a stabilit domiciliul copilului minor cu mama. Dupa divort tatal a donat copilului un bun imobil. Este in drept mama copilului sa vanda acest imobil pana la implinirea varstei de 18 ani, si in ce conditii? Cum ar fi posibil sa limitam acest drept (daca exista vre-o forma de donatie care ar exclude acest drept?

  • Имя: Veaceslav
  • Дата: 2018-07-19
  • 2

ОТВЕТЫ ПАРА-ЮРИСТОВ (2)

CHIRNICNII Viorica

Дата: 2018-07-20

Buna ziua. Codul civil art. 834 prevad donatia conditionata. In acest caz părţile pot conveni ca efectele donaţiei să fie condiţionate de îndeplinirea unei sarcini sau de realizarea unui scop. Dacă donatarul nu îndeplineşte sarcina, donatorul poate revoca donaţia. Deci: dvs puteti face astfel de donatie, indicand drept conditie : interzicerea vanzarii imobilului pina la implinirea a 18 ani a copilului.

UNCU Mihail

Дата: 2018-07-25

Mama nu este în drept să vîndă bunul imobil donat, deoarece donația este proprietatea copilului chiar și după împlinirea vîrstei de 18 ani,atingerea majoratului.Contractul de donație față de copil nu se revoacă în instanțade judecată.Vinderea bunului donat este limitat de lege.