Donație teren de pamint

Bună ziua. As putea sa ii donam eu cu sotul mamei mele un lot de pamint. Cum este procedura. Ca ulterior ea sa poată sa îl vinda dacă dorește

  • Nume: Anonim
  • Data: 2020-01-06
  • 2

RĂSPUNSURILE PARAJURIȘTILOR (2)

MOCANU Eugenia

Data: 2020-01-10

Donația este un contract prin care o persoană transmite un bun cu titlu gratuit altei persoane. (art.1198 CC al RM). Contractul de donație se consideră încheiat în momentul predării bunului. Din momentul realizării donației, beneficiarul devine proprietarul bunului primit, astfel încât poate să decidă soarta lui, inclusiv să îl înstrăineze. Contractul de donație se încheie în formă autentică de către un notar. Iar autentificarea notarială pentru înstrăinarea bunului este obligatorie în cazurile donației bunurilor imobile și a altor bunuri prevăzute de lege, iar costurile serviciilor notariale pentru înstrăinare a fiecărui bun se stabilește la notar în funcție de valoarea și tipul bunului. Pentru realizarea unei donații este necesar să existe acordul persoanei care urmează să primească donația.

CHIRNICNII Viorica

Data: 2020-01-10

Buna ziua. Procedura este simplă: Dacă ambii dețineți acte de proprietate asupra terenului care doriți să-l donați mamei dvs , atunci mergeti la un notar din raza bunului (terenului) și solicitati să incheiati acest contract de donatie. La notar este necesar sa se prezinte si mama dvs impreuna cu dvs, sau să aveti procura ( in care sa fie indicat pentru ce tranzactie este valabila procura). Notarul o sa va solicite extras din registrul bunurilor imobile , pe care il luati de la Cadastru, titlul de autentificare a dreptului detinatorului de teren.