Cum trec cu “moștenirea” de la un notar la altul?

Am deschis moștenirea la un notar cu care nu mă înțeleg, cu care nu mai vreau să lucrezi, motivele-s bine întemeiate, în fine, cum fac schimbul de notar? Care ar fi procedura? Unde mă adresezi? Vă mulțumesc!

  • Nume: Anonim
  • Data: 2020-06-02
  • 2

RĂSPUNSURILE PARAJURIȘTILOR (2)

Cojocari Cristina

Data: 2020-06-04

Este posibilă o asemenea procedura. În cazul de necesitate, la cererea sau cu acordul moștenitorilor procedura succesorală poate fi strămutată la un alt notar din aceiași circumscripție. Strămutarea se realizează în baza actului de predare/primire semnat de ambii notari. Notarul care a strămutat procedura va face mențiunea respectivă în registrul dosarelor succesorale și al testamentelor. Strămutarea procedurii nu afectează valabilitatea actelor îndeplinite pînă la momentul transmiterii. Informația despre toate actele notariale îndeplinite de notar se înregistrează în registrul actelor notariale. Înainte de utilizare, toate registrele vor fi cusute, firele lor numerotate și înregistrate la Ministerul justiției. Notarul nu poate deține concomitent mai multe registre. Numai după completarea registrului se va purcede la înregistrarea actelor notariale în următorul registrul.

OLTEANU Viorica

Data: 2020-06-04

E posibil a schimba notarul, cu condiția că aveți un alt notar care sa accepte procedura, nu puteți put și simplu lua dosarul, există procedură de transmitere.