Contract matrimonial in timpul casatoriei

Am decis sa incheiem cu sotul un contract matrimonial,respectiv delimitarea bunurilor.Luna aceasta sotul a achizitionat o masina in rate.Putem face asa o clauza ca masina ii apartine lui personal si toate obligatiile prinvind creditul ii revin numai lui si eu nu raspund cu patrimoniul meu..Masina a fost achizitionata,creditul luat fara participarea si instiintarea mea. Este asta o solutie pentru a ma asigura sau trebuie numaidecît sa divortez de el.

  • Nume: Anonim
  • Data: 2018-07-09
  • 2

RĂSPUNSURILE PARAJURIȘTILOR (2)

CHIRNICNII Viorica

Data: 2018-07-10

Buna ziua. Contractul matrimonial este convenţia încheiată benevol între persoanele care doresc să se căsătorească sau între soţii deja căsătoriți, în care se determină drepturile şi obligaţiile patrimoniale ale acestora în timpul căsătoriei şi/sau în cazul desfacerii acesteia. Părţile nu sunt în drept să stipuleze în contractul matrimonial clauze care: • ar afecta dreptul lor de adresare în instanţa judecătorească pentru aranjarea relaţiilor personale dintre ei, inclusiv a drepturilor şi obligaţiilor dintre ei şi copiii lor; • ar limita dreptul soţului inapt de muncă la întreţinere; • ar leza drepturile şi interesele legitime ale soţilor sau ale unuia dintre ei; • alte clauze ce contravin principiilor şi naturii relaţiilor familiale. La cererea unuia dintre soţi, instanţa judecătorească poate modifica sau desface contractul matrimonial în modul şi temeiurile prevăzute de legislație. Nu se admite refuzul unilateral de executare a clauzelor contractului matrimonial. Cat priveste partajarea bunurilor: Împărţirea proprietăţii comune a soţilor poate fi făcută atât în timpul căsătoriei, cât şi după desfacerea ei, la cererea oricăruia dintre soţi, în baza acordului dintre soți sau de către instanța de judecată.

CECHINĂ Ruslan

Data: 2018-07-11

Buna ziua, puteti incheia un contract matremonial in timpul casatorie, adica dumneavoastra nu trebuie sa devortati, in contract puteti introduce orice doriti cu conditia sa nu contravina legii si a principiilor care le-a mentionat colega mea mai sus.